Ny Kia Stonic

Kompakt crossover
Besvar
Brugeravatar
Kia T2
Indlæg: 135
Tilmeldt: ons 17. jan 2018 19:00
Bilmærke og model: Kia Sportage 1,7 CRDI Advance Edition 2017
Postnummer: 9800

Ny Kia Stonic

Indlæg af Kia T2 » tirs 30. jan 2018 00:14

Den ligner måske ikke et flagskib, men det er altså betegnelsen, Kia selv sætter på den nye kompakte SUV.
Stonic er baseret på den nye Kia Rio, men 43 mm højere og med plastskørter. Modellen placerer sig under Sportage og Sorento, og ligesom mange af konkurrenterne kan Stonic individualiseres med diverse farvepakker; ni farver til karosseriet og fem til taget.
Det giver mulighed for 20 forskellige kombinationsmuligheder. I kabinen er det muligt at vælge mellem fire farvepakker. Den totonede lakering og interiørpakkerne er begge ekstraudstyr.
Stonic er rimeligt udstyret standard med diverse sikkerhedssystemer. For eksempel er træthedsassistent, nødbremse, kollisionsadvarsel og vognbaneassistent standard i alle udstyrsniveauer.
Kia Stonic..jpg
Kia Stonic 2018
Kia Stonic..jpg (83.01 KiB) Vist 643 gange
Hvem er konkurrenterne?
Der er kæmpe efterspørgsel på de kompakte SUV’er og bilfabrikkerne har for længst udnyttet det. Kia Stonic er lidt sen på den med en kompakt-SUV og ender derfor i et marked fyldt med konkurrenter. Blandt dem findes Nissan Juke, Renault Captur og Peugeot 3008.
Hvordan kører den?
Under præsentationen bliver der sagt ”Fun to drive” omkring 27 gange, men ingeniørerne har faktisk noget at have det i; Kia Stonic kører godt.
Kia ønsker at skabe et mere ungt og sportsligt image, hvorfor det er vigtigt, at Stonic ikke bare ser sjov ud, men også kører sjovt.
For at optimere køreegenskaberne til det europæiske marked har Stonic været en tur forbi Kias europæiske testcenter. Optimeringerne i Tyskland samt højstyrkestål i rammen har gjort Stonic mere stiv. Desværre en smule for stiv ved lave hastigheder, hvor den kan føles en smule stivbenet.
Trods plastskørterne og den øgede frihøjde kommer Kia Stonic udelukkende med forhjulstræk.


You Tube Video Test af Kia Stonic
https://www.youtube.com/watch?v=jQGP5MO0ulQ
Mine biler:
Kia Sportage 1,7 CRDI Advance Edition 2017
Kia Picanto 1,0 Attraction 2019
Tidligere biler:
Kia Cerato 1,6 LX 5D 2005
Kia Sephia 1,5 GTX 1998
Renault Scenic 1,5 DCI 2011

Besvar